Categorie De cultuur

Legographie: wanneer een fotograaf plezier heeft met zijn Lego-stukken
De cultuur

Legographie: wanneer een fotograaf plezier heeft met zijn Lego-stukken

De Franse fotograaf Sofiane Samlal, beter bekend als Samsofy, weet heel goed hoe hij zijn twee passies moet combineren: foto's en Legostukken. Zo creëerde hij Legographie, een serie beelden waarin hij plezier beleeft aan het maken van tedere scènes met personages uit de popcultuur. Meer informatie over het werk van deze kunstenaar en meer afbeeldingen van de serie hier.

Lees Verder
De cultuur

8 onmogelijke foto's van vriendinnen onder water

Naast een schip gezonken op 25 meter onder water op Bali, produceerde de Canadese fotograaf, Benjamin Von Wong, een indrukwekkende fotografische serie van modellen verkleed als bruiden. De technische complexiteit die het met zich meebrengt heeft enorme verdiensten, maar het conceptuele en creatieve vermogen wordt er niet door overschaduwd.
Lees Verder
Cultuur

9 prachtige logo's geïnspireerd door superhelden en schurken

Geïnspireerd door de stijl van handgemaakte kalligrafie, creëerde de Mexicaanse grafisch ontwerper, David Milán, een reeks logo's om eer te bewijzen aan superhelden en schurken zoals Batman, Joker en Superman. Om zijn logo's nog fascinerender te maken, heeft Milaan details toegevoegd die de verschillende kenmerken van elk personage weerspiegelen.
Lees Verder
De cultuur

6 Creatieve sprookje typografische posters

Deze alfabetische verzameling posters, ontworpen door de Indiase student Anwesha Daolagupu, bevat de eerste letter van de titel van beroemde sprookjes en bevat elementen van de geschiedenis die erin zijn verwerkt. Bijvoorbeeld, de poster van Little Red Riding Hood gebruikt de negatieve ruimte van de letter "R" om de beroemde rode mantel van de protagonist van het verhaal te vormen.
Lees Verder
De cultuur

Dit is het grappige, geheime leven van superhelden

Het bestrijden van criminaliteit betekent niet noodzakelijkerwijs een goede beloning. Dus superhelden moeten een parttime baan hebben om te overleven in tijden van crisis. Daarom sprak de Maleisische illustrator Chow Hon Lam, wiens werk vol kleuren en uitstekende ideeën is, over het geheime leven van de superhelden voor zijn serie Parttime Job.
Lees Verder
De cultuur

De kunst van het schilderen van de bewoners die in de hemel wonen

Heb je ooit naar de hemel gekeken om met je fantasie tekeningen te maken? Die activiteit is precies wat de Franse kunstenaar Thomas Lamadieu besloot om te zetten in kunst. Deze illustrator reist de hele wereld rond om verticale zichten af ​​te beelden van de ruimtes tussen de gebouwen, die hij gebruikt als canvas om mooie en creatieve figuren te tekenen.
Lees Verder
De cultuur

13 Star Wars-personages geïllustreerd op een schattige manier

Als je je ogen wilt vullen met tederheid, lijkt niets op de ontwerpen van de Britse Konrad Kirpluk, die voor zijn serie "Simple" kleine en mooie afbeeldingen illustreerde met de personages van Star Wars. Obi-Wan Kenobi. Chewbacca. Darth Vader. Darth Maul R2D2. Boba. Grievous. De Stormtrooper ziet eruit als een baby in een luier, maar met wat we van ze hebben gezien, zou dit het echte verhaal onder zijn wapenuitrusting kunnen zijn.
Lees Verder
De cultuur

Papertrophy: glanzende trofeeën van dieren gemaakt van papier

Als jij een van de mensen bent die geen schoonheid vindt in het doden van een dier om je hoofd op te hangen aan de muur van je huis, maar je hebt het in het ontwerp, de geometrie, de kleuren en de ambachten, dan is Papertrophy het perfecte idee voor jou ! Holger Hoffmann is de kunstenaar achter Papertrophy, een serie sculpturen op papier waarmee hij uitnodigt om na te denken over willekeurige jacht.
Lees Verder
De cultuur

Honderden kleine stukjes papier omgezet in dierenmaskers

De Franse kunstenaar Mlle Hipolyte heeft het vermogen kleine (en individuele) stukjes papier in de vorm van een blad, spijker of pen te transformeren tot kleine stukjes kunst. Hipolyte kiest en arrangeert vakkundig stukken complementair toonpapier om een ​​gevoel van diepte te creëren. Hun kleurrijke composities resulteren in ongelooflijke dierenmaskers gevuld met een zeer originele vorm, volume en textuur.
Lees Verder
De cultuur

Dit voorjaar brengt een minituin rond je nek

Als je de lente wilt meenemen waar je ook gaat, is een heel bijzondere manier om het te doen met de kleurrijke creaties van de ontwerper Colleen Jordan. Dit is Wearable Planters, een verzameling 3D-geprinte accessoires, gemaakt om kleine bloemarrangementen in de vorm van een ketting, ring, flap of aan het handvat van de fiets te dragen.
Lees Verder
De cultuur

Een dagelijkse en inspirerende boodschap gemaakt in waterverf

Een set aquarellen, wat standaard briefpapier en haar schitterende geest zijn de enige grafische ontwerpen die June Digann mooie en inspirerende werken van typografische kunst moet maken. Digann's project bestaat uit het publiceren van een dagelijkse afspraak op zijn Instagram-account met motieven, vormen en kleuren van de natuur om de dag op te vrolijken van iedereen die hem volgt.
Lees Verder
Cultuur

Stellaire grotten: mensen, dieren en zoomorfische figuren in ultraviolette kleuren

De reeks installaties "Stellar Caves" van de Franse kunstenaar Julien Salaud bestaat uit veelhoekige voorstellingen van mensen, dieren en zoomorfe figuren die zijn ontworpen om sterrenbeelden op te roepen. Om deze grotten te maken, maakt Salaud tekeningen met katoenen draad gecoat met ultraviolette verf gewikkeld rond spijkers die precies op plafonds of muren van de galerij zijn geplaatst.
Lees Verder
De cultuur

13 collages van grillige architectuur

Deze fantasierijke huizen die architectonische logica en de wetten van de fysica trotseren, zijn het resultaat van waar de Duitse kunstenaar Matthias Jung van droomt. Met behulp van zijn fotocollectie, reorganiseert Jung de componenten van het beeld in surrealistische collages die verschillende architecturale stijlen met elementen uit de natuur contrasteren en combineren.
Lees Verder
Cultuur

7 Grappige illustraties die de historische beelden opnieuw verbeelden in ongemakkelijke situaties

Heb je ooit plezier gehad aan de hand van de foto's die je in tijdschriften vindt? Welnu, het idee is om op een leuke manier met de originele weergave van de afbeeldingen te breken en dat is een activiteit die de Australische kunstenaar Matthew Quick heel goed kent. In zijn reeks illustraties getiteld "Monumental Nobodies" (zoiets als 'Nadies' Monumental) plaatst Quick de onaantastbare historische beelden naast hedendaagse elementen in ongemakkelijke situaties voor iedereen die ze vanuit een ander perspectief ziet.
Lees Verder
De cultuur

8 Fantastische schilderijen gemaakt met licht

Overdag is hij de vertegenwoordiger van een elektriciteitsbedrijf. Als het donker wordt, is de energie waarmee hij werkt een andere. De Amerikaanse fotograaf Wes Whaley, creëert met een Canon Rebel XS-camera, een tripie, draad en licht, geometrisch prachtige schilderijen zonder Photoshop te gebruiken.
Lees Verder
Cultuur

18 schattige origami-scènes gemaakt met alledaagse voorwerpen

De Japanse kunst van het vouwen van papier, plus enkele alledaagse voorwerpen, resulteert in deze prachtige miniatuurscènes gemaakt door de Noorse kunstenaar Wenche Lise Fossland. Wenche Lise ontwerpt kleurrijke en creatieve origamistukken met verschillende soorten dieren, zoals uilen of olifanten, en andere objecten zoals jurken of parasols.
Lees Verder
De cultuur

Dit is hoe duizenden snoepjes veranderden in heerlijke faciliteiten

Nee, het is geen gesmolten regenboog. Ja, het zijn snoepjes en suikers en andere dingen die meestal in de mond terechtkomen, maar deze keer werden deze kleurrijke kunstwerken gemaakt. Het werk is van de Australische kunstenaar Tanya Schultz, het enige lid van Pip & Pop, die visueel dynamische installaties creëert die ons naar felgekleurde droomlandschappen voeren om onze zintuigen op te laden.
Lees Verder